De omgeving 

 

Op acht tot tien uur rijden van Nederland ligt in het zuiden van de Bourgogne een landelijke streek vol historie, een gevarieerd landschap met weilanden met de stoere Charolais koeien, wijngaarden met de beste wijnen ter wereld, rivieren en bossen. Met verspreidt over dit landschap mooie kastelen, middeleeuwse dorpjes en steden.  Natuurvrienden, liefhebbers van geschiedenis, wandelaars, sportieve fietsers en levensgenieters zijn hier aan het goede adres voor een onvergetelijke vakantie. En het mooie is: het toerisme is hier nog leuk. 
Geniet van de heerlijke streekproducten, de markten en brocantes, de Beaujolais, de mooiste wandel- en fietsroutes en historische plaatsen zoals Cluny.  
Welkom in de Charolais-Brionnais

Bourgondië biedt natuur, prachtige vergezichten over heuvelachtig landschap afgewisseld met leuke dorpjes en stadjes, rust en ruimte. Dit ongerepte landschap vormt het ideale decor voor buitenactiviteiten, vooral voor wandelingen, fietstochten, marktbezoeken en snuffelen op de plaatselijke brocantes. De natuur van Bourgondië is in elk seizoen anders maar iedere keer weer een genot om te ervaren. Een tocht over de plattelandweggetjes brengt u vaak naar de meest onverwachte plekken. Ook een tocht naar de wereldberoemde, nabijgelegen Beaujolais is zeker de moeite waard en geeft u de gelegenheid de heerlijkste wijnen te ontdekken.

Naast deze rust en ruimte, de leuke dorpjes en de plaatsen La Clayette, Charolles en Cluny bent u binnen een uur in de stad Maçon en binnen een kleine twee uur in wereldstad Lyon. Ook zijn er diverse pretparken, een klimpark, zwembaden, meren om te vissen en meren om te zwemmen en vele andere mogelijkheden van vermaak.


In al ons huizen vindt u een informatiemap met onder andere streekinformatie.

Wekelijke markten met veel streekproducten zijn te vinden in La Clayette, Charolles, Cluny maar ook in Maçon op de pittoreske Place aux Herbes. Vergeet ook de bijzondere dierenmarkt van Saint-Christophe-en-Brionnais niet te bezoeken, die elke woensdagmorgen plaatsvindt, dit is de belangrijkste markt met runderen van het Charolais-ras.

 

Zwemgelegenheden in de omgeving van de huizen van Vakantiehuizen Bourgogne
Nabij St.Point vindt u een in een mooie omgeving gelegen zwemmeer, met ligweide, waterfietsen en horeca. In het dorp St Point is ook een kasteel te bezichtigen.
Ook Lac Le Rousset is een zwemmeer met strandje, restaurant en speeltoestellen voor de kinderen.
De openbare zwembaden in o.a. Charolles, La Clayette en Matour zijn uitstekend geschikt voor een dagje zwemmen. De baden zijn allen voorzien van een ligweide en een restaurant.